BATTERIJEN TBV SCHRIKDRAADAPPARATEN

VERSCHIL TUSSEN ZINK-KOOL EN ALKALINE BATTERIJEN
Beide typen zijn vrij van kwik of cadmium en daarom milieuvriendelijk, mits ze na gebruik wel ingeleverd worden bij erkende afval inzamelpunten. Batterijen mogen niet met het huis- of bedrijfsafval meegegeven worden. Oude accu’s en batterijen kunnen bij Weidepoorten.nl worden ingeleverd.

VOORDEEL ALKALINE BATTERIJEN
Alkaline batterijen hebben vier grote voordelen ten opzichte van zink-kool batterijen.
– Het belangrijkste voordeel is het spanningsverloop tijdens het gebruik. Door de constante spanningsafgifte zal het schrikdraadapparaat ook een constante uitgangsspanning houden.
– Het electroliet van alkaline batterijen bevat minder water, waardoor deze batterijen beter functioneren bij een lagere omgevingstemperatuur.
– De polen in de alkaline batterij zijn veel efficiënter. Je hebt minder materiaalnodig voor dezelfde capaciteit. Alkaline batterijen zijn daarom ook lichter dan zink-kool batterijen. Door het lager gewicht, wordt er minder afval geproduceerd, zijn de transportkosten lager en zijn de toekomstige afvalverwerkingskosten lager.
– Bij een dalende batterijspanning gaat een schrikdraadapparaat meer stroomopnemen / verbruiken om de energieafgifte gelijk te houden. Bij een lagere batterijspanning neemt ook de interne weerstand van de batterij toe, daardoor neemt de stroomopname nog meer toe om dit te compenseren. Alkaline batterijen hebben door de gelijkblijvende spanning een lagere stroomverbruik tot gevolg ten opzichte van zink-koolbatterijen.

BATTERIJ LEVENSDUUR
Om nog beter aan te geven hoelang u met een batterij kunt doen gebruikt KOLTEC de aanduiding Wh. Dit staat voor Watt uur (hour). Dit is de energie van de batterij. Hoe hoger de Wh, hoe hoger de energie inhoud van de batterij, des te langer werkt uw apparaat op de batterij.

TIP
Verwijder bij het in gebruik nemen van de batterij altijd het toplabel! De batterij stopt met werken als deze niet verwijderd wordt. Indien u het label alsnog verwijdert, komt de werking van de batterij weer op gang. Als u de batterij tijdelijk niet gebruikt, plak dan de gaatjes weer even dicht.

is in de winkelwagen geplaatst.
Betalen
De waardering van www.weidepoorten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 157 reviews.