ACCU'S

Tractie-accu

De tractie accu wordt ook wel deep-cycle accu of licht accu genoemd. De accu is gemaakt langdurig stroom te leveren. Een tractie accu kan tot wel 80% ontladen worden zonder dat er een beschadiging optreedt. Hoe vaak een accu kan worden opgeladen en ontladen noemen we het “cyclisch vermogen” van een accu. Dit is bij een tractie accu ca. 4 keer hoger als van een start accu. Een accu is leeg als het in bedrijf (Belast) niet meer dan 80% (9,6 Volt)van het opgegeven voltage (12 Volt) kan leveren.

Start-Accu

Een start-accu is bedoeld om een auto of tractor te starten. De accu is gemaakt om kort een hoog Amperage (stroom) te leveren. Dit soort accu’s is minder geschikt voor een langdurige constante stroomlevering, de accu zal dan te ver ontladen. Door sterke diepontlading gaat de capaciteit als gevolg van sulfatering sterk achteruit. Als dit gebeurt is de accu vrij snel kapot! KOLTEC heeft om deze reden alle accu-apparaten van een diepontladingsbescherming voorzien. Aanbevolen wordt om een start-accu niet meer dan 20% te ontladen.

Temperatuur

De capaciteit van een accu neemt af onder invloed van temperatuur. Bij -10 C is dit 25% lager en is er ook een hogere laadspanning nodig om de accu nog optimaal geladen te krijgen.

is in de winkelwagen geplaatst.
Betalen
De waardering van www.weidepoorten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 157 reviews.